Χάρης Διαμαντίδης

Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 Ο Χάρης Διαμαντίδης είδε το φως της ημέρας το 1950 στην Αθήνα. Στα 18 του μετοίκησε στη Γενεύη διωγμένος από την πολιτική και κοινωνική ατμόσφαιρα της εποχής. Σπούδασε Χημεία και Βιοχημεία και ταυτόχρονα κινητοποιήθηκε στον χώρο της φωτογραφίας. Από το 1973 και μετά παρουσίασε την προσωπική του δουλειά σε πάνω από τριάντα ατομικές εκθέσεις.

 

Πήρε μέρος σε διάφορα Διεθνή Φεστιβάλ Φωτογραφίας όπως στις Διεθνείς Φωτογραφικές Συναντήσεις (R.I.P) στην Αρλ (πρώτο βραβείο ταξιδιωτικής φωτογραφίας  το 1981), στο Φεστιβάλ «Etonnants Voyageurs» στο Σαν Μαλό, στο Φεστιβάλ «Sur les routes des musiques tsiganes» στην Καέν, στο Μήνα Φωτογραφίας του Παρισιού και Αθηνών, στη Φωτοσυγκυρία Θεσσαλονίκης, και άλλα.

 

Η φωτογραφική του δουλειά είναι μέρος των συλλογών των Μουσείων Nicéphore Niepce και Château d'Εau (Γαλλία). Το 1997 οι φωτογραφίες του εκδόθηκαν στο CD ROM «Η σύγχρονη ελληνική φωτογραφία» (Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών). Οι φωτογραφίες του είναι επίσης μέρος των συλλογών του Μουσείου Μπενάκη (Αθήνα) και του Ε.Λ.Ι.Α. (Ελληνικό Λαογραφικό και Ιστορικό Αρχείο).